VolCAT 2011 2ª ETAPA

La segona etapa de la VolCAT Ara Lleida ha estat una autèntica guerra entre els homes més forts de la classificació general, lluitant en unes condicions de pluja i fang que han fet que la jornada d’avui hagi estat èpica, tot i reduïr en 12 kms el recorregut. El més fort de tots ha estat de nou el portuguès Luis Leao Pinto, que allunya els seus perseguidors més inmediats, Marc Trayter i Andreas Kugler, en la classificació general.

Ja de sortida ha començat la batalla, sent el corredor suís de Multivan-Merida el primer que ha agafat la responsabilitat de posar un ritme elevat. “Avui he disfrutat. Ha estat divertit encendre la guerra d’inici. Ahir no vaig estar a l’alçada i avui ja estic molt més content amb el meu rendiment”, comenta l’actual medalla de bronze en l’Europeu de Marató Andreas Kugler.

Després d’aquesta primera selecció, ha estat David Lozano qui ha tensat la corda. Passats els primers 25 kilòmetres i havent superat la primera ascensió del dia, s’ha quedat un grup de 7 corredors liderant la prova, on estaven els màxims favorits, inclòs de manera destacable el primer corredor sots-21, Ever Alejandro Gómez.

Així s’ha anat desenvolupant la cursa, amb aquest grup mantenint-se bastant unit. Ha estat a poc de coronar la segona gran ascensió de la jornada que Pinto i Kugler han obert un petit forat. Tot i així, Trayter i Benito han pogut tornar a contactar amb el cap de cursa en un descens on han demostrat les seves habilitats. Però quan començava l’última ascensió del dia, el campió Portuguès ha posat un punt més i ha aconseguit marxar en solitari, arribant a meta amb una renda per sobre del minut i mig, el que el deixa com a màxim favorit per a la victòria final.

Així ens comentava el líder de la prova les seves sensacions, amb un discurs bastant conservador pel que fa a la victòria final de la cursa: “M’he trobat molt bé de nou, tot i que avui l’exigència desde l’inici ha estat elevadíssima. Estic content per la victòria, però encara queda un dia molt dur demà. Trayter i Kugler són dos corredors amb molta classe. El descens final de demà permet obrir diferències; és el punt que més em preocupa”.

En fèmines, Sandra Santanyes, ha tornat a dominar la cursa, tot i que avui amb un plantejament diferent. “Avui era un etapa molt llarga i s’havia d’anar amb calma. La Mercè Petit i jo hem rodat juntes a l’inici de cursa, però calia no posar-se nerviosa; hi havia molts kilòmetres per davant”, remata la corredora de Bicis Esteve.

En sots-23 Adrià Valls repeteix victòria, a l’igual que Ever Alejandro Gómez en sots-21, que ha aconseguit la sisena posició scratch.

Demà, els corredors s’enfrontaran a l’última etapa de la VolCAT Ara Lleida 2011, amb 55 kilòmetres i 1.500 metres de desnivell acumulat.