2ª ETAPA: GUISSONA-ÀGER

Distància : 89 km
Desnivell positiu : 2.215m
Desnivell negatiu: 2.125m
Durada aprox. de carrera pels primers classificats : 3h30’


Descripció: Aquesta etapa tindrà inici a la població de Guissona, a la comarca de la Segarra, i final a Àger (Noguera) i serà la més dura i llarga de les tres amb uns 89km.
Es dirigirà per pistes forestals fins a Artesa de Segre, un primer tram d’etapa molt ràpid on els primers poden fer uns 30km/h de mitjana. A Artesa hi haurà el segon avituallament de cursa i és son s’han de desplaçar els equips una vegada es doni la sortida de Guissona. A Artesa comença la pujada més llarga de tota la VOLCAT ARA LLEIDA. És una pujada mantinguda des d'Artesa a la Clua amb l’última tram per camí asfaltat i amb unes rampes exigents. A la Clua hi haurà un petit avituallament de cursa, i els ciclistes continuaran amb un tram de pujada fins al Castell de l'Ariet. Aquí es trobaran amb una trialera de baixada fins a Santa Maria de Meià on hi haurà el 4rt avituallament del dia. Després del poble, hi ha una pujada d'uns 5km per pista forestal molt bona i una zona de senders i trialeres molt llarga fins a creuar al pantà de Camarassa. Just abans de creuar el pantà, els corredors es tornen a trobar amb els equips al càmping Zodiac i s’avituallen per tal d’afrontar amb garanties els últims 15km de cursa.
Aquests últims quilòmetres poden ser els més durs de l'etapa, ja que hi ha un tram dur de pujada fins al poble de l'Ametlla del Montsec que caldrà guardar forces, i a partir del poble de l’Ametlla s’arriba al camping Vall d’Àger per pistes forestals en sentit descendent.