Paco Mancebo guanyador de la VolCAT Ara Lleida 2010

Paco Mancebo ha confirmat els pronòstics i s’ha assegurat el primer lloc i la victòria final de la VolCAT Ara Lleida 2010 després de cobrir-se la tercera i darrera etapa entre Àger i Balaguer, de 52 quilòmetres. El triomf de la jornada va ser per Alejandro Díaz de la Peña en un ajustat final amb arribada en grup.

Ja d’inici s’ha fet una selecció ràpidament amb els corredors que es jugaven les primeres posicions de la general i amb la motivació d’una victòria d’etapa en joc. A meitat de cursa ja s definia un grup capdavanet amb cinc corredors destacats. El norueg Jo Nordskar feia de llebre exigint un pedaleig intens i endurint els trams del recorregut, marcant un ritme que podi afavorir el seu company d’equip, el també norueg i segon de la general, Anders Hovdenes. Amb ells rodaven els altres corredors del top 5 de la general: Paco Mancebo, Adolfo García Quesada i Alejandro Díaz de la Peña.

Als darrers quilòmetres, el norueg Nordskar ha perdut contacte amb el grup de favorits i ha deixat aquest quartet en solitari. Els quatre ciclistes que encapçalaven el grup han arribat a Balaguer junts i es disputarien la victòria als carrers de la localitat lleidatana. Hi ha hagut diferents atacs als darrers dos quilòmetres i finalment, Alejandro Díaz de la Peña, ha provat sort i, en uns segons d’indecisió per part dels seus acompanyants, ha pogut obrir un petit forat i presentar-se en solitari a la línia d’arribada.

Tot i així, amb aquest petita diferència obtinguda en la jornada d’avui, la general no ha canviat i Mancebo s’ha endut la victòria absoluta. El corredor d’Àvila comentava que “he caigut a l’inici de l’etapa. Se me n’ha anat la roda del davant i m’he donat un bon cop. Per sort, no es corria gaire ràpid en aquell moment i he pogut enllaçar amb facilitat. El norueg (Hovdenes) es veia que anava bastant just i que no estava per fer grans exhibicions. Així han anat passant els kilòmetres, amb la victòria cada vegada més propera”.

Alejandro Díaz de la Peña estava content per aquest resultat final, però es lamentava per l’ocasió perduda en deixar escapar el podi per poc més d’un minut: “Ahir vaig acabar fos, sense energies. Avui ja em sentia millor, recuperat de la pallissa d’ahir. He intentat marcar un ritme molt alt i he decidit assumir la responsabilitat. Per darrera, Trayter, Colomer i Lozano venien a prop i no volia que enllacessin. La victòria és un petit regal a l’esforç, tot i que volia ser al podi final”.

Per la seva banda, Anders Hovdenes, segon a la general, reconeixia que “em sentia molt cansat i ja he vist que seria difícil poder desbancar a Mancebo. Tot i així, estic molt feliç per ser segon. No m’ho podia esperar abans de la cursa”, sentenciava el corredor del United Backeries.

En sots-23, David Lozano s’emportava la tercera etapa consecutiva i la victòria final. La mateixa trajectòria la signava la corredora estònia Meier Maaris. De la resta de guanyadors, en sots-21 ha estat Andreas Gravdal, Enric Ramoneda en Màster 30, Arild Christophersen ho ha fet en Màster 40 i Gregorio Blanco en Màster 50-60.

CLASSIFICACIÓ ETAPA
CLASSIFICACIÓ FINAL